Centrale ligging op Texel

Texel chalet Barends is zeer centraal op het eiland gelegen in Vakantiepark De Driehoek. Het rustige en kleinschalige park bevindt zich in een natuurrijke omgeving. 

 

Natuur

Het bos, duinen en strand zijn op loopafstand en in de nabije omgeving vindt u ook de natuurgebieden Waal en Burg, De Nederlanden, De Slufter en De Muy; overweldigende en ongerepte natuur met een veelzijdigheid die uitzonderlijk is voor Nederland! 

De Cocksdorp

Ten noorden van het vakantiepark ligt de Polder Eierland met het dorp De Cocksdorp. In De Cocksdorp ligt het vliegveld en helemaal in het puntje de bekende rode Texelse vuurtoren. Het is mogelijk om de vuurtoren te beklimmen, waarna u bovenaan aangekomen geniet van adembenemend uitzicht; het is de enige vuurtoren in Nederland vanwaar u aan drie kanten over zee uitkijkt. Het dorp staat verder bekend om haar rust, natuur, strand en duinen. Het uitzonderlijk lange zandstrand biedt een heerlijke plek om te wandelen. Verder heeft de Cocksdorp leuke winkeltjes en gezellige restaurants en terrassen. In de zomer is er op donderdag de Durpermarkt.

De Koog

Badplaats De Koog ligt op zo’n 2,5 km afstand en het dorp bruist van de gezellige winkeltjes, restaurants, terrassen en cafés. In De Koog is het elke zondag koopzondag en vanuit het gezellige centrum wandelt u zo naar het strand. 

 

Oudeschild

Ook havenplaats Oudeschild is een echte aanrader voor een dagje uit. Neem een kijkje in de pittoreske haven, waar de vissers aanmeren met hun verse vangst en ga daarna zelf een visje eten. Of stap aan boord van de TX10 of de TX20 en ga op avontuur op de Waddenzee. Vaar mee met een droogvaltocht of plan een garnalenvistocht; de meest smakelijke ontdekkingsreis op de Waddenzee! Meer info: www.hetwadop.nl

 

Tips voor activiteiten in de omgeving

In de omgeving is het heerlijk wandelen en fietsen. Maak een wandeling door natuurgebied De Slufter, spring op de fiets en bezoek de vuurtoren in De Cocksdorp (circa een half uur fietsen) of plan een actieve middag op de prachtige Texelse golfbaan in de duinen. Gaat u met kinderen (ongeveer 3 tot 8 jaar) op vakantie? Lammetjes knuffelen is een geweldig uitstapje voor de kids! Op de Schapenboerderij Texel maken jullie kennis met de schapenhouderij en het boerenleven op Texel. Ook mag een bezoekje aan de zeehonden in Ecomare natuurlijk niet missen op de Texel vakantieplanning. En leuk voor jong en oud: de Zelfpluktuin in Oudeschild, waar jullie zelf bloemen, groenten en fruit mogen plukken om vervolgens lekker van te snoepen! 

Keurig netjes chalet, van alle gemakken voorzien. Schoon en keurig onderhouden

Hofstra

Een schoon en zeer compleet chalet! We hebben een prettig verblijf gehad!

Anne

We hebben een heerlijke week gehad. Mooi chalet, rust, natuur. We komen zeker terug!

Simone

Leuke ervaring. Genoten van de natuur. Kan het iedereen aanraden.

Dries

Geniet van het eilandgevoel op Texel

Droom weg, met uw blik over de velden, waar schapen grazen, gewassen groeien en het riet zachtjes wuift.

 

Waarom Texel chalet Barends?

  • Centraal gelegen (tussen De Cocksdorp en De Koog)

  • Genieten van de rust, midden in de natuur

  • Strand, bos, duinen, natuurgebieden en dorpen op wandelafstand

  • Nieuw chalet (in augustus 2018 gebouwd)

  • Riante tuin met zonneterras, grasveldje en vermaak voor kids

  • Twee fietsen inbegrepen